AnsatteOm ossNettbutikkTjenester

TINNITUS

OPPNÅ BEST MULIG 
MESTRING AV TINNITUS

Det er svært vanlig å oppleve tinnitus. For de fleste varer det kort tid og er lite sjenerende, men noen blir så plaget av tinnitus at det reduserer livskvaliteten vesentlig.

Tinnitus rammer alle aldersgrupper, og kan oppstå plutselig eller utvikle seg gradvis.

Vanligvis beskrives lyden som "ringing i ørene", men kan også beskrives som susing, summing, plystring, piping og til og med brøling.

De fleste personer med kronisk tinnitus har en grad av hørselstap, ofte en veldig lett grad som nesten ikke er merkbar. Test av hørselen en del av utredingen ved tinnitus. Økt kunnskap er en viktig faktor for å oppnå best muligmestring av tinnitus.  

NEDSATT LYDTOLERANSE
Overfølsomhet for lyd eller nedsatt lydtoleranse er en fellesbetegnelse for ubehag knyttet til spesifikke lyder som ikke andre reagerer på.

Akkurat som ved tinnitus fins det ulike former for nedsatt lydtoleranse. Den vanligste er hyperakusis som kan forklares som unormal styrkeopplevelse av lyd.

Ubehagsmålinger hos audiograf kan avsløre hva slags lydoverfølsomhet den enkelte har og alvorlighetsgrad. Fellesnevneren for den som er overfølsom er smerter eller ubehag forårsaket av hverdagslyder, smålyder eller spesifikke lyder med normalt lydnivå.    

Bestill time

Ring oss på 740 20 000

Du kan også kontakte oss ved å bruke skjemaet under, så tar vi kontakt med deg.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Åpningstider mandag – fredag 09.00 – 15.00. Torsdag 09.00 - 16.00. Tlf. 74020000 post@horselssenteret.no